voda

Mi smo ono što pijemo

Kada se smanji količina vode u našem organizmu za 2%, osećamo zamor, a kada se smanji za 9%, nastaju ozbiljni zdravstveni problemi. Telo odrasle osobe sadrži 35 – 50 litara vode; mozak, srce i mišići sadrže 75%, krv 83% a pluća 86% vode.

Vazduh koji udišemo mora biti potpuno zasićen vodom pre nego što uđe u naša pluća, što znači da ne možemo da dišemo bez vode.

Pravilan, balansiran sastav vode je neophodan za funkcionisanje svake pojedine ćelije. Čista voda je neophodna za optimalno funkcionisanje organizma.

Za održavanje osnovnih životnih funkcija i dobrog zdravlja, potrebno je da odrasla osoba unese u organizam 2 do 3 litra vode dnevno. Kada se smanji količina vode u našem organizmu za 2%, osećamo zamor, a kada se smanji za 9%, nastaju ozbiljni zdravstveni problemi. U slučaju da organizam izgubi 10 do 20% ukupne telesne tečnosti, može doći do smrti.

U cilju zaštite ljudskog zdravlja, Svetska zdravstvena organizacija (WHO) je donela preporuke koje se odnose na kvalitet vode za piće. Na osnovu tih preporuka, svaka država donosi svoje nacionalne standarde kojima se utvrđuje maksimalna dozvoljena koncentracija (MDK) pojedinih supstanci u vodi za piće. Veća koncentracija određenih supstanci može ozbiljno ugroziti naše zdravlje. Da li možemo biti sigurni da je voda koju svakodnevno pijemo dovoljno kvalitetna i higijenski ispravna?

Benzin, fluoridi, lekovi, pesticidi, olovo, azbest, nitrati, čak i radioaktivni otpad – sve se to nalazi rastvoreno u vodi koju pijete.

EVA Filteri za vodu

Voda je najvažnija hranjiva materija ljudskom organizmu, stoga moramo težiti konzumaciji što kvalitetnije vode, naročito oni najosetljiviji poput dece ili starijih osoba, čime se preporučuje koristiti vodu koja je po aspektima i kvalitetu istovetna prirodnoj izvorskoj vodi.

EVA filter za vodu oduševiće vas jer:

  • potpuno prirodno filtrira vodu i omogućuje svežu vodu izvorskog kvaliteta
  • ne uključuje se na struju niti vodovod – postavite ga bilo gde u prostoru i prenosite po potrebi
  • su idealni za domaćinstva, poslovne prostore, javne ustanove itd. – savršeno se uklope u svaki prostor i privlače pažnju
  • servisiranje ne postoji
  • ne zahteva učestale zamene delova – štedi Vaš novac

EVA filter za vodu obožavaće svi članovi domaćinstva. Deci će uvek biti zanimljivo da samostalno sipaju vodu, čime će i više piti vode umesto nezdravih sokova, a vi ćete uživati u saznanju da pijete zdravu i svežu vodu izvorskog kvaliteta, s kojom svakako preporučujemo i kuvati – čime je sve pripremljeno ukusnije i izraženijih boja.